Fietsen is al jaren een favoriete bezigheid van mij en mijn vriend. Wat ik erg vervelend vond bij het fietsen van lange afstanden was de continue zadelpijn, nekpijn en rugpijn. Op een gegeven moment had ik geen plezier meer in het fietsen. Tijd om te zoeken naar een oplossing!

Na wat positieve verhalen over een ligfiets besloot ik een testritje te gaan maken bij onze plaatselijke fietsenmaker. In de eerste instantie vond ik zo’n type fiets er vrij suf uit zien en dacht ik dat het ook heel raar zou fietsen. Het tegendeel bleek waar, het fietst heerlijk! Natuurlijk is het even wennen maar het hele gevoel op de ligfiets sprak me direct aan.

Mijn nieuwe vouwfiets

Na een paar weken besloot ik dan toch echt een ligfiets te gaan kopen. Ik ben naar een speciaalzaak voor fietsen gegaan waar ik verschillende modellen kon uitproberen. Na het testen besloot ik te gaan voor een M-Racer, een comfortabele ligfiets met grote wielen voor de laagst mogelijke rolweerstand. Geen goedkope fiets, maar ik fiets dagelijks dus vind het een goede investering. Ik heb mijn fiets verzekerd voor zowel diefstal als schade. Dit heb ik gedaan bij www.fietsverzekering.nl omdat ik deze verzekeraar het beste pakket vond hebben.

Ik fiets nu al enkele maanden op mijn M-Racer en vind het heerlijk. Ik kan nu veel sneller fietsen en vang veel minder wind op. Ook heb ik geen last meer van lichamelijke klachten. Verder kun je door de comfortabele positie veel beter naar je omgeving kijken. Ik geniet hierdoor echt veel meer van het fietsen. In het begin had ik nog veel het gevoel dat ik aangestaard werd maar dit zat denk ik vooral in mijn hoofd. Je ziet ligfietsen namelijk overal!

m5-mracer